Spitalul Fantanica


Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat

 

ADRESA : Bucuresti, sector 2, Str. Fantanica nr. 22

 

TELEFON :    021. 9605 

                       021. 250.55.55

FAX :              031.815.35.20

 

ORAR SPITAL:

LUNI-VINERI : 08:00-20:00 

SAMBATA : 08:00-12:00

ORAR SPITALIZARE DE ZI

LUNI-VINERI 08:00-14:00

                

 

 

 

            Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat, aflat in cartierul Pantelimon din Bucuresti, pe strada Fantanica nr. 22, este  structurat pe 6 nivele la care se adauga Baza de Recuperare cu 2 nivele, masurand 3500 mp. Spitalul HIPOCRAT are in alcatuire o baza de tratament dotata dupa cele mai inalte standarde ale medicinii de recuperare:

 

HIDROKINETOTERAPIE - PISCINE MEDICALE 

 

 - 3 piscine medicale:       

 - o piscina medicala cu rampa de acces pentru carucior;  

 - o piscina in valuri, dotata cu lift special de scufundare al pacientilor cu deficit locomotor;

 - o piscina medicala pentru copii.

 

 

 KINETOTERAPIE

 

- doua sali de kinetoterapie

- o sala de kinetoterapie profilactica (gimnastica medicala)

 

Dotare: Gama completa de aparate si accesorii medicale utilizate in procedurile de recuperare la care se adauga urmatoarele sisteme speciale:

 

 

 

• Robotul pentru recuperarea mersului -  G-EO Evolution - aflat in cadrul Spitalului de Recuperare Hipocrat,  este cel mai performant sistem robotic pentru neuro-reabilitare la adulti si copii. Este singurul dispozitiv de reabilitare a mersului din lume, capabil sa simuleze atat urcatul cat si coboratul scarilor.

 

         Acest sistem poate fi utilizat in recuperarea pacientilor cu afectiuni precum:

- tetraplegia;

- hemiplegia;

- leziuni de nervi periferici;

- scleroza laterala amiotrofica;

- atrofii musculare;

- alte patologii neuro-musculare in care este mersul este pierdut.

 

        Cu ajutorul lui G-EO Evolution, pacientii invata practic sa mearga din nou, oferindu-le o sansa la o viata normala. 

 

Detalii suplimentare despre robotul pentru recuperarea mersului G-EO Evolution oferite de producatorul - Reha Technology...citeste mai multe.

 

 

 

Studiu de caz

G-EO Evolution - Recuperarea cu succes a mersului

 

         Utilizand aparatul G-EO, specialistii nostri kinetoterapeuti  au ca scop recuperarea pacientilor cu diverse afectiuni  neuro-motorii, care invata, in final, sa mearga din nou.

 

         Unul din cazurile tratate in Spitalul de Recuperare Hipocrat Fantanica este cel al unui pacient de 68 de ani, care in urma unui accident vasculo-cerebral  ischemic, a urmat un tratament de 10 sedinte cu aparatul de reabilitare a etapelor mersului, G-EO Evolution.

Dupa primele 4 sedinte s-a observat o imbunatatire  a duratei  acestora,  prin cresterea rezistentei la efort  a pacientului si corectarea tulburarilor de mers.

 

  

         “La prima sedinta pacientul s-a prezentat cu mijloc ajutator de mers iar dupa sedinta a 7-a nu mai avea nevoie de baston, ba chiar se intampla sa-l si uite in sala. Ma declar multumit de evolutia pacientului intr-o perioada scurta de timp, de aproximativ 2 saptamani”, precizeaza  Florin Ciocea – kinetoterapeut in cadrul Spitalului de Recuperare Hipocrat.

 

 

Alte studii de caz furnizate de producatorul acestui robot - Reha Technology...citeste mai multe.

 


 

 • Banda medicala pentru recuperarea mersului Sprintex 

 

          Se deosebeste de benzile clasice utilizate pentru remodelarea corporala prin suprafata de contact tip lamela ce asigura prin elasticitatea ei absortia socului resimtit de pacient la impactul cu banda. Acest lucru previne deteriorarea ligamentelor, a muschilor si a  sistemului osos al membrelor inferioare. Totodata, banda de reabilitare Sprintex asigura un suport singur pentru pacienti în timpul tratamentului cu ajutorul balustradelor reglabile în latime si înaltime.  
 
 
         Printre performantele tehnice se numara: capacitatea de a inversa sensul de mers, viteza ajustabila de la 0 la 13 km/H, trepte de crestere-scadere a vitezei în pasi de 0.1 km/h, înclinare ajustabila continuu de la 0 – 15%, precum si sarcina maxima de 150 kg. 
 
 
         Banda de reabilitare Sprintex se poate folosi pentru:
 •   reabilitarea mersului
 •   afectiuni neurologice
 •   afectiuni reumatologice 
 •   recuperarea genunchiului
 •   afectiuni ale aparatului locomotor – platfus, valgum, varum
 •   gonartroza, coxartroza, ruptura de ligamente sau de menisc
 •   hernie de disc, discopatie lombara, lombalgia, lombosacralgia si lombosciatica
 •   afectiuni respiratorii: astm bronsic, insuficienta respiratorie

 

 

 

 • Dispozitiv pentru recuperarea echilibrului Thera Balance Trainer  

 

         Aparatul serveste la exersarea dinamica a pozitiei verticale si la mentinerea controlata a utilizatorului in pozitie verticala.

 

         Mersul si mentinerea echilibrului reprezinta niste atribute indispensabile vietii de zi cu zi ale fiecaruia dintre noi. Nu poti face din nou primii pasi dacã nu ai învatat sa-ti mentii echilibrul. În cadrul Spitalului de Recuperare Medicala Hipocrat pacientii beneficiaza, pe lângã posibilitatea de a lucra cu aparate de ultima generatie, de programe special concepute de catre specialistii kinetoterapeuti.

 

         Pentru pacientii cu diverse afectiuni neurologice, ortopedice, post-traumatice sau cardiace, Thera Balance Trainer reprezintã o etapã premergãtoare recuperãrii mersului. Destinat atât copiilor, cât si adultilor care suferã de afectiuni neurologice, ortopedice, post-traumatice sau cardiace, aparatul oferã un mediu sigur în care pacientul îsi poate tonifia musculatura membrelor inferioare, îsi poate antrena capacitãtile de echilibru, pregãtindu-l pentru urmãtoarea etapã a procesului de recuperare: mersul
 
 
         Dupa ce schema motorie primitiva a fost creata, prin intermediul programelor pe care Thera Balance Trainer le pune la dispozitie, se urmareste cresterea amplitudinii, rapiditatii, preciziei, fortei gestului analitic, treptat vizându-se cresterea echilibrului si a coordonarii neuromusculare. 
 
 
         Printre afectiunile în care Thera Balance Trainer  este indicat se numara:                    
 •     boala Parkinson 
 •     scleroza multipla
 •     parapareza
 •     distrofia musculara
 •     tulburari cohleo-vestibulare
 •     sechele ale accidentelor vasculare cerebrale
 •     anumite leziuni cerebrale
 •     traumatisme ale membrelor inferioare

 

 

 

  • Bicicleta computerizata cu pedalare din scaunul cu rotile Thera Trainer Tigo

 

          Thera Trainer este o bicicleta care permite pedalarea dintr-un scaun rulant ce are ca scop mobilizarea persoanelor a cãror mobilitate a fost afectatã de accidente, operatii sau dupã afectiuni generale ale aparatului locomotor. Fiecare pacient poate beneficia de un program de tratament personalizat recomandat de specialistii nostri kinetoterapeuti în functie de afectiunea de care sufera. 

 

         Printre beneficiile tratamentului cu Thera Trainer Tigo se numara: îmbunatatirea perceptiei, evitarea atrofiei musculare, întarirea musculaturii existente, reducerea durerilor, normalizarea tonusului, mentinerea, respectiv majorarea mobilitatii, activarea, respectiv stabilizarea circulatiei, cresterea rezistentei, îmbunatatirea performantelor cognitive, îmbunatatirea simetriei. 
Se poate lucra atat pasiv, cat si activ. 
 
 
Aparatul are functia „Spasm” care detecteaza si diminueaza spasmele musculare, existând posibilitatea de a fi setat sa realizeze miscarea pasiv (aparatul pune în miscare utilizatorul) sau se poate trece la lucrul activ (utilizatorul lucreazã cu putere musculara proprie exercitiul setat), atunci când pacientul este capabil sa realizeze singur miscarea. 
 
        Este recomandat special pentru:
 •     Apoplexie, sechele AVC, hemiplegie 
 •     Scleroza multipla
 •     Parkinson
 •     Sechele post TCC 
 •     Paraplegie, tetraplegie
 •     Spina bifida
 •     Pareze cerebrale
 •     Afectiuni musculare: distrofie musculara

 

 

FIZIOTERAPIE

 

          Cabinetele de fizioterapie din cadrul Spitalului de Recuperare Medicala Hipocrat beneficiaza de echipamente de ultima generatie, concepute pe baza celor mai recente inovatii tehnice pentru a oferi pacientilor tratamente de recuperare, intretinere si dezvoltare a capacitatilor fizice functionale si motrice. Programele de recuperare pot include  urmatoarele tipuri de terapii:

 

Bai galvanice Magnetoterapie Terapie cu Microunde
Masaj Laserterapie Impachetari cu Parafina
   
  Terapie Shockwave

 

-  magnetoterapie                      -  unde scurte 

-  terapie cu microunde             -  laser

-  terapie cu vacuum                 -  electroterapie

-  terapie shockwave                 -  ultrasunete

-  impachetari cu parafina         -  masaj limfatic                             

-  bai galvanice                          -  masaj terapeutic

                                                  -  masaj de relaxare

  

 
 
Galerie foto
 
             

 

 
             


 

 

 

 

 

 
<< Inapoi