Servicii Medicale

Radiologie si imagistica

     Radiologia este specialitatea medicala ce utilizeaza imagistica atat in diagnosticarea, cat si în tratamentul bolii vizualizate in corpul uman. Radiologii utilizeaza o serie de tehnologii imagistice (precum ultrasonografia (ecografia), tomografia computerizata (CT), medicina nucleara, tomografia prin emisie de pozitroni  si rezonanta magnetica nucleara (RMN) pentru a diagnostica sau trata boli.

 

Ecografia

 

Ecografia (ultrasonografia) este metoda prin care se pot vizualiza diferite structuri anatomice cu ajutorul ultrasunetelor.

     Se recomanda un examen ecografic cel putin anual sau la orice simptom (oboseala, durere etc.) intrucat pacientul poate afla starea actuala de sanatate dar si posibile disfunctii ale urmatoarelor parti ale corpului:

- organele abdominale (ficat, vezica biliara, splina, pancreas, rinichi, vezica urinara);

- organele pelviene (uter, ovare, prostata);

- glandele mamare;

- glanda tiroida si glandele paratiroide;

- inima;

- vasele mari (aorta, arterele renale, arterele iliace, vena porte, etc);

- ganglionii limfatici;

- testicule;

- sarcina si eventualele probleme care apar.

 

      Unul din cele mai importante ecografe, Voluson E8, este o platforma de ultima generatie, dotata cu un soft dedicat ecografiilor de inalta precizie, de sarcina sau pentru diagnostic prenatal.

    Voluson 8 este dedicat  investigatiilor de inalta clasa in domeniul urmaririi sarcinilor cu risc crescut. Sonda transvaginala 4D revolutioneaza studiul si diagnosticul anomaliilor fetale mai devreme ca oricand, imbunatatind semnificativ diagnosticul in examenele ginecologice.

     De asemenea ecograful Voluson E8 poate efectua ecografii pentru diagnosticarea oricarei patologii abdominale, de parti moi-san, musculoscheletale, vasculare si pediatrice.

     
   
 

 

Ecograf Voluson E8

 

 

Locatii ecografie: Clinica Hipocrat Chisinau , Spitalul Hipocrat  Rahova, Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat Fantanica.

 

Tomografia computerizata (CT)

 

   Tomografia computerizata (CT) foloseste razele X pentru a crea imagini detaliate a structurilor din interiorul corpului.

     In timpul testului pacientul va sta intins pe o suprafata plana (masa) ce este legata la scaner; acesta are forma cilindrica. Scanerul trimite pulsuri de raze X spre acea parte a corpului ce se doreste investigata. O parte a aparatului este mobila, astfel incat poate efectua imagini din mai multe pozitii. Imaginile sunt memorate in computer.

     Tomografia computerizata este folosita pentru a investiga diferite parti ale corpului precum pieptul, abdomenul, pelvisul sau membrele. De asemenea, poate realiza imagini ale organelor, precum ficatul, pancreasul, intestinele, rinichii, glandele suprarenale, plamanii si inima. De asemenea, poate oferi informatii asupra vaselor sanguine, oaselor si coloanei vertebrale. In timpul scanarii se poate folosi si fluoroscopia, metoda ce foloseste un fascicul stabil de raze X, pentru a vizualiza motilitatea si aspectul diferitelor parti ale organismului.

     O substanta iodata (substanta de contrast) poate fi folosita pentru a vizualiza mai bine structurile si organele investigate. Aceasta substanta de contrast poate fi folosita pentru a investiga fluxul sanguin, pentru a decela tumori sau alte afectiuni. Substanta poate fi administrata intravenos (IV), oral sau poate fi introdusa in diverse alte parti ale organismului (de exemplu, in rect). Imaginile pot fi realizate inainte si/sau dupa administrarea substantei de contrast.

 

     

 

 

 

Tomograf de ultima generatie 

 

 

Locatii CT:  

Centrul de Imagistica Hipocrat Basarabia (Informatii si programari: 021 324 64 00; 0733.440.072);

Centrul de imagistica din soseaua Vitan-Barzesti, nr. 13 (in cadrul Spitalului "Sf. Ioan"), sect. 4, Bucuresti (Informatii si programari 021 313 54 68) .

 

 

Rezonanta magnetica nucleara (RMN)

 

     Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) este o procedura ultramoderna de diagnosticare  a sistemului nervos central, a patologiei de coloana vertebrala, a patalogiei musculo – scheletale si a afectiunilor la care examenul CT nu poate oferi informatii suficiente. Este neiradianta, neinvaziva, recomandabila in investigatii la nivelul tuturor organelor, care permite diagnosticarea cu precizie a numeroase afectiuni prin vizualizarea pana in cele mai mici detalii a nervilor, structurilor vasculare fine, tumorilor, leziunilor etc.

 

     Investigatia prin RMN se poate face nativ sau cu injectare de substanta de contrast, care ajuta medicul radiolog, aducand informatii pretioase in vederea obtinerii unui diagnostic radiologic de calitate. Investigatia este o metoda total neinvaziva aparatul folosind campul magnetic care nu este daunator. De asemenea substanta de contrast nefiind pe baza de iod este foarte usor tolerabila de organism, fiind hipoalergenica.

     Substanta de contrast la RMN are la baza Gadolinium un metal rar, reactiile alergice fiind foarte rare iar daca apar sunt reactii usoare: prurit, urticarie, senzatie de greata.

     Durata unei examinari RMN variaza intre 15 minute si 2 ore, in functie de segmentul sau numarul de segmente examinate si de patologie.


 

   

 

 

 

RMN

 

     

 

Locatii RMN: Centrul de imagistica din soseaua Vitan-Barzesti, nr. 13 (in cadrul Spitalului "Sf. Ioan"), sect. 4, Bucuresti (Informatii si programari 021 313 49 94).

 

 

Mamografia digitala

 

 

Mamografia digitala este o investigatie care detecteaza precoce tumorile mamare, chiar si a celor de mica dimensiune.

Institutul National de Cancer recomanda ca toate femeile trecute de 40 de ani sa efectueze o mamografie in fiecare an sau macar una la doi ani. 

Siemens Mammomat  este un mamograf conceput pentru a satisface orice cerinta in domeniul imagisticii sanului, in diagnostic sau screening.

 

 

 

 

Mamograf Mammomat (Siemens)

 

     

 

Locatii mamografie: Clinica Hipocrat Chisinau .

 
 
 

Radiologie

 

 

Radiografie generala digitala

 

Radiografie panoramica

 

Locatii radiologie: Clinica Hipocrat Chisinau (radiografie generala digitala, radiografie dentara), Spitalul Hipocrat  Rahova (radiografie generala digitala, radiografie dentara, radiografie panoramica), Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat Fantanica (radiografie generala digitala) .

 
 
 

Osteodensitometria

 

 

- Osteodensitometria este o metoda de determinare a densitatii osului si a rezistentei lui;

- Urmareste tratamentul osteoporozei, diagnostic ce apare la femei, la menopauza;

- Tratamentul osteoporozei previne riscul de fracturi, crescand rezistenta osului;

- Osteodensitometria reprezinta o tehnica neinvaziva, nedureroasa si nu necesita injectii;

- Dureaza doar cateva minute, este lipsita de riscuri si are doze de iradiere foarte scazute;

- Se poate  efectua la diverse nivele mai ales pentru coloana vertebrala, sold, antebrat;

- Examinarea dureaza aproximativ 5-10 minute.

 

 
 

 

 

Osteodensitometrie (DEXA) Total Body

 

     

 

Locatii osteodensitometrieSpitalul de Recuperare Medicala Hipocrat Fantanica .

 

 


Servicii
Locatii

BUCURESTI - Spitalul de Recuperare Medicala Fantanica
BUCURESTI - Centrul de Imagistica Basarabia
BUCURESTI - Spitalul Rahova
BUCURESTI - Clinica Chisinau
Medici

Dr. Ispas Vasilica - BUCURESTI - Clinica Chisinau - Orar
Dr. Costea Mihaela - BUCURESTI - Clinica Chisinau - Orar
Dr. Aura Monica Manaila - BUCURESTI - Clinica Chisinau - Orar
Dr. Kadour Lujyn - BUCURESTI - Spitalul de Recuperare Medicala Fantanica - Orar
Dr. Violeta Sarpe - BUCURESTI - Spitalul de Recuperare Medicala Fantanica - Orar
Dr. Mihail Magureanu - BUCURESTI - Spitalul Rahova - Orar<< Inapoi