Cum luptam cu infectiile respiratorii


 

infectii-respiratoriiSezonul de primavara este unul frumos, dar si dificil din cauza frecventei crescute a infectiilor respiratorii.

Fie ca sunt simple sau complicate, de tract respirator superior sau inferior, infectiile respiratorii ne dau batai de cap in acest anotimp. Simptomele  sunt cu certitudine suparatoare. Obstructia nazala, tusea, febra, prezenta secretiilor sunt doar cateva dintre semnele unui episod  infectios respirator.

Majoritatea oamenilor fac infectii simple, cu precadere cu virusuri paragripale. Acestea se manifesta cu rinoree (scurgere nazala apoasa), stranut, prurit nazal, dureri in gata, tuse seaca , de obicei febra  mica pana in 37,5 grd C sau chiar absenta febrei. Aceasta este forma  cea mai frecventa,  denumita “raceala “ sau guturai comun. In acest caz este afectata in special mucoasa naso-faringelui . Un virus mai agresiv este virusul gripal ce determina gripa, manifestata in special print tuse seaca, febra inalta (38-39 grd C), dureri articulare si musculare. Evolutia virozelor respiratorii necomplicate este , in general , buna, simptomele durand in medie  5-7 zile. Exista si o categorie de pacienti la care evolutia se  agraveaza, fie din cauza absentei tratamentului corespunzator , fie sufera de boli asociate care slabesc suplimentar organismul.

Cititi tot articolul Cum luptam cu infectiile respiratorii

 
<< Inapoi