Campionul Ciprian Anton - Recuperare la Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat


     

Campionul Ciprian Anton face recuperare la Centrul de Recuperare Medicala Hipocrat: "Au aparut primele semne. Sensibilitatea mea s-a imbunatatit!"
 

 

     Ciprian Anton joaca tenis de inalta performanta, chiar daca de ani buni soarta l-a tintuit intr-un scaun cu rotile. De vina a fost un nefericit accident, petrecut acum 12 ani, in urma caruia a cazut de la sapte metri pe spate si lovitura i-a provocat o leziune la maduva spinarii. "De atunci am inceput recupararea acasa si la diverse centre medicale, specializate in kineto-terapeutica", a marturisit Ciprian.

   

     El n-a abandonat niciun moment lupta si, la 35 de ani, este jucator, capitanul echipei de Cupa Davis, dar si antrenor de tenis. "Sunt primul antrenor in scaun cu rotile. Am ajuns aici deoarece joc tenis destul de bine, iar asta este rodul efortului meu. Stau foarte mult pe teren. Muncesc in fiecare zi  si am perseveranta", a explicat el. 

 

 

     De o luna de zile, Ciprian Anton a inceput un nou program de recuperare, la clinica Hipocrat, din Bucuresti, unde merge aproape zilnic, iar rezultate se vad. "Au aparut primele semne. Pot sa execut miscari de mers, pot sa simulez mersul lateral, mersul cu spatele, pot sa simulez exercitiul de genoflexiune. Am greutati la picioare si cu ajutorul kinetoterapeutului reusesc sa fac sase bazine intre barele paralele, iar cand execut un anumit program simt o presiune foarte placuta in talpi. Am impresia ca sensibiliitatea mea s-a imbunatatit, pentru ca incerc niste senzatii noi, pe care nu le-am mai avut de 12 ani", a povestit Ciprian Anton intr-un reportaj realizat de Dolcesport, la Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat, din Bucuresti.

 

     Acolo, Ciprian petrece cate trei ore pe zi. "Vin de o luna la Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat si mi-am dat seama, de cum am intrat in sala ca are aparatura performanta, aparatura de calitate, care practic ma ajuta sa-mi reeduc mintea si corpul. Mi-e foarte greu sa execut miscari, gen miscarea labei piciorului sau indoirea genunchiului, dar muncesc in acest sens, iar toate aparatele pe care lucrez in fiecare zi ma ajuta in acest sens", a mai povestit sportivul. " Am observat schimbari foarte mari la sensibilitate, in sensul ca in profunzime simt mult mai bine membrele inferioare fata de cum le simteam acum o luna de zile, iar din punct de vedere muscular simt ca am un echilibru mult mai bun, joc tenis in ritm mult mai bun si mi-a crescut rapiditatea.

 

      Exercitiile in bazin ma ajuta sa stau intr-o pozitie ortostatica mult mai corecta si chiar sa pasesc, sa fac ture de bazin cu greutati la picioare", a mai spus Ciprian, care are ganduri mari in privinta tenisului: "Sper sa avansez in clasamentul mondial. Acum, din 700 de sportivi sunt pe locul 300, dar vreau sa am cat mai multe turnee si sa avansez in clasamentul international". Prima ocazie va fi chiar luna viitoare, pe 28 octombrie, cand Ciprian Anton va participa in Elvetia, turneu ITF 3, turneu foarte puternic.
<< Inapoi