Despre beneficiile hidrokinetoterapiei


Inotul este un sport care solicita intreg organismul si lucreaza toate grupele de muschi si de aceea ajuta foarte mult la mentinerea dar si recapatarea sanatatii.

 

Ramura derivata din înot, hidrokinetoterapia sau gimnastica în apa este o metoda de recuperare la îndemana oricui, care se practica din cele mai vechi timpuri, însasi Hipocrate, parintele medicinei, prescriind îmbaierea si consumul de ape minerale pentru efecte terapeutice demonstrate.

Despre beneficiile acestei metode, care pana la urma este tot un sport, a vorbit George Nedelcu, de la Clinica de Recuperare Medicala Hipocrat, care a explicat in detaliu avantajele acestei metode.

Cine poate apela la hidrokinetoterapie?

In mod normal, oricine vrea si poate sa faca sport. Atat sportivii care au avut probleme medicale, cat si oamenii de rand, care vor sa se intretina fizic, persoanele cu probleme de greutate, dar si copiii, care se initiaza in inot. Hidrokinetoterapia este si baza recuperarii medicale si principala forma de refacere a functiilor diminuate de boli sau traumatisme.

La ce ajuta ea?

Asigura tonifierea musculara si mentinerea posturii corecte. In apa nu se solicita articulatiile si exercitiile se efectueaza mai usor tinand cont ca acolo corpul este mai usor cu 8,8 la suta. De aceea, persoanele care nu pot face anumite exercitii pe uscat, le pot executa in apa.

Citeste mai mult: adev.ro/nsphxf
<< Inapoi