Video-endoscopie ORL


In Spitalul de Recuperare Hipocrat, pacientii pot beneficia, in cadrul cabinetului ORL, de investigatii relizate cu video-endoscopul.

Ca urmare a progresului  continuu din medicina, endoscopia nazala ocupa un loc important in diagnosticarea  si tratamentul bolilor inflamatorii rinosinusale.

 

Asocierea endoscopiei cu alte metode de tratament imbunatateste  foarte mult calitatea vietii pacientilor cu afectiuni rinosinusale.

Video-endoscopia nazala este o metoda neinvaziva si nedureroasa de explorare a patologiei din sfera ORL si permite vizualizarea unor zone dificil de examinat.

 

Aparatul utilizat pentru examinarea ORL este un nazo-faringo-laringoscop  care are incorporata o camera video ce furnizeaza  imagini de inalta rezolutie conferind, astfel, ajutor in stabilirea cu precizie a diagnosticului.

 

In cabinetul nostru ORL se pot efectua urmatoarele invetigatii din aceasta sfera:

- Endoscopia laringiana este necesara in caz de tuse persistenta, disfonie (raguseala), scaderea randamentului vocal, disconfort in regiunea gatului; se utilizeaza in diagnosticarea unor afectiuni precum : laringite acute sau cronice, noduli laringieni, polipi laringieni, tumori maligne faringo-laringiene etc. .

 

- Endoscopie nazala este recomandata pacientilor care prezinta obstructie nazala, rinoree (eliminarea de secretii nazale), epistaxis (sangerari nazale); presupune introducerea unei tije endoscopice in cavitatea nazala, se vizualizeaza deviatia de sept , polipoza nazala, hipertrofia de cornete nazale, formatiuni tumorale etc. .

 

Video-otoscopia este recomandata in caz de durere auriculara, scaderea auzului, senzatie de ureche infundata, zgomote in urechi ( acufene), tulburari de echilibru; se introduce o tija endoscopica in conductul auditiv pentru vizualizarea membranei timpanice si a peretilor conductului.

 

Medici specialitate ORL - Spitalul de Recuperare Hipocrat Fantanica:

Dr. Vant Jenica - medic specialist ORL

Dr. Florea Florentina - medic specialist ORL
<< Inapoi