Semne ca trebuie sa faci o vizita la medic


Oboseala permanenta

Orice boala, chiar si o banala raceala, iti poate da o stare de oboseala. Exista insa afectiuni severe, cum ar fi hepatitele cronice, bolile cardiovasculare, anemia, tulburarile renale sau cele tiroidiene, in care starile de oboseala persista pe perioade lungi de timp.

Dureri intense de cap

Atacul vascular cerebral sau o tumoare pe creier se manifesta de obicei prin dureri puternice de cap. In plus, daca durerea de cap este insotita de ameteala, tulburari de vedere, tiuit in urechi si de o stare de nervozitate poate fi un semn ca ai hipertensiune arteriala.

Desi acest disconfort apare si atunci cand esti stresat sau ai racit, ar fi bine sa nu il ignori si sa faci o vizita medicului de familie.

Ameteli inexplicabile

Daca ai frecvent ameteli, aparent fara motiv, poate fi un semn ca ti-a scazut nivelul tensiunii arteriale, ca ai anemie sau ca ai facut o criza hipoglicemica.

Ameteala apare si în cazul unei boli digestive, al unei encefalite (inflamare a creierului) sau daca suferi de diabet. In orice caz, ameteala este un semnal ca în organism exista unele dezechilibre.

Ganglioni inflamati

Ganglionii sunt primii care te avertizeaza de prezenta unei infectii în organism. Ii poti simti la palpare pe gat, in jurul urechilor, sub mandibula, in zona axiala. În mod normal, acestia au un diametru de aproximativ un centimetru si uneori sunt palpabili, fara ca acest lucru sa fie un motiv de ingrijorare.

Insa daca depasesc aceasta dimensiune, daca sunt durerosi sau sensibili la atingere poate fi indiciul unei viroze respiratorii puternice, al unei infectii sau al prezentei unei tumori maligne.

Limba încarcata

Virusul herpetic sau candidoza sunt doar doua dintre bolile in care limba are aspectul incarcat cu o substanta alba, galbena sau portocalie.

Acest simptom poate fi si indiciul unui consum excesiv de alcool si de grasimi sau a unor afectiuni gastrointestinale.

Dureri in piept

Durerile in piept cu o durata mai mare de cinci minute, insotite de durere la nivelul umerilor, gatului si al bratelor, de delir, lesin, transpiratie si de dificultati de respiratie pot semnala un infarct. Durerile in piept pot aparea si in perioadele de stres, daca ai tulburari emotionale sau reumatism.

 Scadere rapida in greutate

Desi nu tii dieta, ai sesizat ca intr-o perioada scurta de timp cantarul arata cu cateva kilograme mai putin? Acesta poate fi visul oricarei femei, dar este bine sa stii ca slabirea fara o cauza anume este un simptom al unor afectiuni serioase.

Ea poate semnala prezenta unei infectii, depresie, probleme de absorbtie, o afectiune a stomacului, dar si cancer.
<< Inapoi