Programe de recuperare medicala


Programele de recuperare sunt adaptate perfect nevoilor fiecarui pacient in parte si tin cont de diagnosticul si de stadiul de evolutie al afectiunii. Nu exista un program de recuperare care sa poata fi considerat standard pentru toti pacientii. Programele de recuperare sunt adaptate patologiei existente: neurologica, respiratorie, ortopedico-traumatica, pediatrica etc.

Kinetoterapia ofera programe corective care, pe langa dezvoltarea armonioasa a muschilor, determina si corectarea tulburarilor de pozitie ale coloanei vertebrale.

Afectiunile coloanei vertebrale se impart in doua grupe: deviatii ale coloanei vertebrale (cum sunt lordoza, cifoza, spatele plan, torticolisul) si algiile vertebrale care pot fi procese degenerative – hernia de disc, sciatica, artrozele vertebrale, procese inflamatorii vertebrale, ca spondilita anchilozanta, osteoporoza. Persoanele care sufera de algii, cum sunt anomaliile vertebrale, tasarea ultimului disc lombar sau de paraplegii, tetraplegii pot, prin programe de exercitii adaptate la fiecare tip de afectiune, sa obtina o imbunatatire substantiala a calitatii vietii.

Astfel ca obiectivele generale urmarite in tratamentul prin kinetoterapie sunt:

- refacerea fortei musculare si cresterea rezistentei musculare;

- cresterea si adaptarea capacitatii de efort;

- ameliorarea functiei de coordonare, control si echilibru a corpului;

- formarea capacitatii de relaxare;

- corectarea posturii si aliniamentului corpului;

- cresterea mobilitatii articulare;

- reeducarea respiratorie;

Recuperarea medicala pediatrica consta in programe de gimnastica medicala, hidroterapie si masaj terapeutic pentru cele mai frecvente malformatii ale aparatului locomotor (scolioza, cifoza, picior varus equin, luxatii congenitale).

Totodata, oferim  programe de gimnastica acvatica pediatrica, programe de kinetoprofilaxie pentru bebelusi (de la 4 luni), dar si programe de recuperare specifica pentru copiii de toate varstele.

Patologia pacientului ce poate beneficia de hidrokinetoterapie acopera o arie foarte larga, asigurandu-se programe personalizate in:

·         endoproteze de sold, genunchi

·         gonartroza, coxartroza si alte artroze operate sau nu

·         deformari ale coloanei ( cifoze, scolioze si hiperlordoze)

·         afectiuni ale umarului ( periartrite scapulo-humerale, luxatii, artroze)

·         afectiuni neurologice ( hemipareze, tetrapareza), afectiuni neuro-musculare (miastenia gravis, distrofii musculare)

·         tulburari de crestere si dezvoltare ale copilului

·         afectiuni degenerative sau inflamatorii ale coloanei (discopatii, spondiloze, spondilita anchilozanta)

·         gimnastica profilactica/curativa in obezitate, osteoporoza,

·         afectiunile cardio-respiratorii, in vederea reantrenarii fizice la efort: postinfarct   miocardic, astm bronsic,

·         ameliorarea functionalitatii organismului

 
<< Inapoi