Urmarire boala cronica


Urmarire boala cronica

Pacientul C.M.in varsta de 60 ani este un bolnav cronic care se prezinta periodic in Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat pentru evaluare medicala. Pacientul a urmat intotdeauna sfaturile medicale si a urmat tratamentul prescris, prezentandu-se periodic pentru evaluare.Nu este fumator, nu consuma bauturi alcoolice si are un regim alimentar corect.
Din antecedentele medicale ale pacientului stim ca a suferit in urma cu mai muti ani un infarct de miocard pe fondul tensiunii arteriale crescute si in prezent urmeaza medicatie cu viza cardiologica.
La o prima evaluare clinica parametrii cardiaci sunt in limite normale (TA 130/80mmHg, AV 64 bpm, ritmic; nu acuza precordialgii, nu dispneizeaza , nu prezinta edeme gambiere (posibile semne de agravare a afectiunii cardiace). Etapa urmatoare este de realizare a investigatiilor paraclinice (analize de laborator , radiografie pulmonara, electrocardiograma , ecografie abdominala).
Electrocardiograma arata modificari sechelare evenimentului cardiac anterior, in rest in limite normale. Parametrii le laborator sunt de asemenea in limite relativ normale , cu mici exceptii, ce pot fi corectate sub tratament medicamentos. Schema de tratament prescrisa pacientului include de mai multe clase de medicamente (calciu blocant, betablocant, inhibitor de enzima de conversie, antiagregant plachetar si statina). Va reveni la control in spitalul noastru.
Asadar afectiunea cronica si tratamentul medicamentos asociat necesita o supraveghere medicala atenta si complianta din partea pacientului . Nu neglijati urmarirea afectiunior cronice odata ce au fost diagnosticate iar Clinicile Hipocrat va sunt un partener de incredere! Va dorim multa sanatate!
In imagine dr.Puiu Emanuela medic specialist medicina interna .http://www.hipocrat2000.ro/
 
<< Inapoi