Terapie cu namol de Techirghiol


In 2011, namolul de Techirghiol a fost recunoscut de Federatia Mondiala de Hidroterapie si Climatoterapie drept cel mai bun namol din lume. Numit si "aurul negru de Techirghiol", namolul de Techirghiol este cunoscut de 200 de ani pentru efectele sale profilactice, curative si de recuperare.

 

In cadrul Spitalului de Recuperare Medicala Hipocrat puteti beneficia de o terapie combinata: tratament cu namol asociat cu terapia cu raze infrarosii.

 

Tratamentul cu raze infrarosii si-a gasit aplicarea pe scara larga in practica medicala. Se utilizeaza in afectiuni reumatismale, afectiuni degenerative, patologie ortopedica, neurologica, alergologica, precum si in patologia sportiva.

Tratamentul cu namol de Techirghiol (namol sapropelic) se numeste peloidoterapie. Acest namol se gaseste in lacul Techirghiol si este format prin sedimentarea sub apa a materialelor organice si minerale sub influienta proceselor biologice, microbiologice si fizico-chimice.

 

Tratamentul balnear cu namol sapropelic se realizeaza prin aplicatii locale si se recomanda, in functie de afectiune, de catre medicul specialist.

 

 

Indicatii generale pentru tratamentul cu namol:

 

trateaza afectiuni reumatice de tip inflamator sau degenarativ (spondiloza, discopatii hernii de disc  operate, coxartroze, gonartroze, poliartroze);

- sechele posttraumatice (ale muschilor, pielii si osului) ;

- afectiuni ale sistemului nervos central si periferic (nevralgii, hemiplegii, hemipareze, scleroza multipla, parestezii – atrofii musculare si Parkinson) ;

- afectiuni vasculare periferice (ischemie, insuficienta circulatorie) ;

- afectiuni ginecologice (anexite, cervicite, metrite, sterilitate secundara, tulburari functionale) ;

- contribuie la eliminarea starilor de oboseala, creste rezistenta generala a organismului sporind tonusul psihic si vitalitatea;

- afectiuni pediatrice sechele dupa rahitism sau poliomielita, sindroame  hipoanabolice;

- afectiuni endocrine, hipotiroidie, obezitate.

 

PRETURI TRATAMENTE NAMOL

  Pret
Adulti 25 ron / 1 sedinta / 1 zona
  200 ron / 10 sedinte / 1 zona
Pensionari 20 ron / 1 sedinta / 1 zona
  170 ron / 10 sedinte / 1 zona
Copii < 14 ani 17 ron / 1 sedinta / 1 zona
  140 ron / 10 sedinte / 1 zona
   
PACHETE TRATAMENT NAMOL  
Tratament maini 280 ron / 10 sedinte /  2 zone
Tratament picioare 280 ron / 10 sedinte /  2 zone
Tratament genunchi  280 ron / 10 sedinte /  ambii genunchi

 

 

 

 
<< Inapoi