Recuperare medicala dupa operatie de genunchi


Recuperarea medicala dupa operatia de genunchi  – Condromalacie femuro-patelara


Pacienta Iuliana P. , in varsta de 46 ani a suferit o interventie artroscopica la nivelul genunchiului drept pentru condromalacie  femuro-patelara, si s-a prezentat la Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat  la 16 zile post operator cu dureri la nivelul genunchiului drept si cu mers dificil, pacienta deplasandu-se cu ajutorul a doua carje.

Aceasta a efectuat un tratament recuperator , constand initial in masaj si kinetoterapie pentru tonifiere musculara si cresterea mobilitatii la nivelul genunchiului operat, cu imbunatatirea schemei de mers. Ulterior dupa vindecarea plagilor postoperatorii, a efectuat hidrokinetoterapie in bazinele medicale ale spitalului - bazin cu lift de scufundare, bazin proiectat cu baza in valuri, ( exercitii pentru recuperarea mersului, masaj acvatic si gimnastica in apa). In urma tratamentului recuperator, durerea s-a ameliorat si pacienta performeaza mersul pe distante medii cu o singura carja.

 

 

 

De asemenea poate sta singura in picioare fara ajutor sau sprijin si se poate deplasa pe distante scurte fara carje. Pentru  a se deplasa independent pe distante medii si a se integra in viata socio-profesionala pacienta necesita o recuperare medicala de inca 2 saptamani.Tratamentul a fost coordonat de dr.Anca-Maria Grosu medic specialist de recuperare medicala.
<< Inapoi