Centrul de Recuperare Medicala si Remodelare Corporala Catedrei


Adresa : Bucuresti sector 1, Str.Intrarea Catedrei nr 11-15.

Tel: 021.9605
       031. 4.31.35.89
       0735.400.301

 

ORAR CABINETE MEDICALE

LUNI: 08:00 - 20:00

MARTI: 08:00 - 20:00

MIERCURI: 08:00 - 20:00

JOI: 08:00 - 20:00

VINERI: 08:00 - 20:00


    Centrul de Recuperare Medicala si Remodelare Corporala este situat in Cartierul Francez - Str.Intrarea Catedrei nr 11-15, sector 1,  fiind compus din 5 etaje, din care pe parter functioneaza cabinet de recoltare analize, cabinet ecografie, cabinet DEXA, cabinet radiologie,  iar la etajul 1 avem sala de fizioterapie, sala de magnetoterapie, sala masaj/parafina, sala kinetoterapie, cabinet recuperare medicala, cabinet dermatologie, sala tratament,  iar la etajele 2, 3 si 4 avem Centrul de Infrumusetare Hipocrat format din Estetica Faciala si Remodelare Corporala si Salon de Infrumusetare. Toate saloanele sunt dotate cu aparatura moderna de ultima generatie si inalta performanta medicala. Obiectivul nostru este ingrijirea sanatatii pacientilor nostri si imbunatatirea permanenta a calitatii serviciilor medicale oferite.

 SALA KINETOTERAPIE
 Sala de kinetoterapie profilactica (gimnastica medicala)
 Dotare: Include gama completa de aparate si accesorii medicale utilizate in procedurile de recuperare la care se adauga urmatoarele sisteme speciale:

      •   Banda medicala pentru recuperarea mersului Sprintex


                 Se deosebeste de benzile clasice utilizate pentru remodelarea corporala prin suprafata de contact tip lamela ce asigura prin elasticitatea ei absortia socului resimtit de pacient la impactul cu banda. Acest lucru previne deteriorarea ligamentelor, a muschilor si a  sistemului osos al membrelor inferioare. Totodata, banda de reabilitare Sprintex asigura un suport singur pentru pacienti în timpul tratamentului cu ajutorul balustradelor reglabile în latime si înaltime. 
                       Printre performantele tehnice se numara: capacitatea de a inversa sensul de mers, viteza ajustabila de la 0 la 13 km/H, trepte de crestere-scadere a vitezei în pasi de 0.1 km/h, înclinare ajustabila continuu de la 0 – 15%, precum si sarcina maxima de 150 kg.
 
                Banda de reabilitare Sprintex se poate folosi pentru:
    •   reabilitarea mersului
    •   afectiuni neurologice
    •   afectiuni reumatologice
    •   recuperarea genunchiului
    •   afectiuni ale aparatului locomotor – platfus, valgum, varum
    •   gonartroza, coxartroza, ruptura de ligamente sau de menisc
    •   hernie de disc, discopatie lombara, lombalgia, lombosacralgia si lombosciatica
    •   afectiuni respiratorii: astm bronsic, insuficienta respiratory
   
    • Dispozitiv pentru recuperarea echilibrului Thera Balance Trainer  
 
         Aparatul serveste la exersarea dinamica a pozitiei verticale si la mentinerea controlata a utilizatorului in pozitie verticala.
 
         Mersul si mentinerea echilibrului reprezinta niste atribute indispensabile vietii de zi cu zi ale fiecaruia dintre noi. Nu poti face din nou primii pasi dacã nu ai învatat sã-ti mentii echilibrul. În cadrul Spitalului de Recuperare Medicala Hipocrat pacientii beneficiaza, pe lângã posibilitatea de a lucra cu aparate de ultima generatie, de programe special concepute de catre specialistii kinetoterapeuti.
 
         Pentru pacientii cu diverse afectiuni neurologice, ortopedice, post-traumatice sau cardiace, Thera Balance Trainer reprezintã o etapã premergãtoare recuperãrii mersului. Destinat atât copiilor, cât si adultilor care suferã de afectiuni neurologice, ortopedice, post-traumatice sau cardiace, aparatul oferã un mediu sigur în care pacientul îsi poate tonifia musculatura membrelor inferioare, îsi poate antrena capacitãtile de echilibru, pregãtindu-l pentru urmãtoarea etapã a procesului de recuperare: mersul.
 
          Dupa ce schema motorie primitiva a fost creata, prin intermediul programelor pe care Thera Balance Trainer le pune la dispozitie, se urmareste cresterea amplitudinii, rapiditatii, preciziei, fortei gestului analitic, treptat vizându-se cresterea echilibrului si a coordonarii neuromusculare.
 
          Printre afectiunile în care Thera Balance Trainer  este indicat se numara:                    
        ◦     boala Parkinson
        ◦     scleroza multipla
        ◦     parapareza
        ◦     distrofia musculara
        ◦     tulburari cohleo-vestibulare
        ◦     sechele ale accidentelor vasculare cerebrale
        ◦     anumite leziuni cerebrale
        ◦     traumatisme ale membrelor inferioare


  Bicicleta computerizata cu pedalare din scaunul cu rotile Thera Trainer Tigo
 
          Thera Trainer este o bicicleta care permite pedalarea dintr-un scaun rulant ce are ca scop mobilizarea persoanelor a cãror mobilitate a fost afectatã de accidente, operatii sau dupã afectiuni generale ale aparatului locomotor. Fiecare pacient poate beneficia de un program de tratament personalizat recomandat de specialistii nostri kinetoterapeuti în functie de afectiunea de care sufera.
 
         Printre beneficiile tratamentului cu Thera Trainer Tigo se numara: îmbunatatirea perceptiei, evitarea atrofiei musculare, întarirea musculaturii existente, reducerea durerilor, normalizarea tonusului, mentinerea, respectiv majorarea mobilitatii, activarea, respectiv stabilizarea circulatiei, cresterea rezistentei, îmbunatatirea performantelor cognitive, îmbunatatirea simetriei.
Se poate lucra atat pasiv, cat si activ.
 
Aparatul are functia „Spasm” care detecteaza si diminueaza spasmele musculare, existând posibilitatea de a fi setat sa realizeze miscarea pasiv (aparatul pune în miscare utilizatorul) sau se poate trece la lucrul activ (utilizatorul lucreazã cu putere musculara proprie exercitiul setat), atunci când pacientul este capabil sa realizeze singur miscarea.
 
        Este recomandat special pentru:
            ▪     Apoplexie, sechele AVC, hemiplegie
            ▪     Scleroza multipla
            ▪     Parkinson
            ▪     Sechele post TCC
            ▪     Paraplegie, tetraplegie
            ▪     Spina bifida
            ▪     Pareze cerebrale
            ▪     Afectiuni musculare: distrofie musculara

 

    DERMATOVENEROLOGIE          

 

 ▪ Consultatii de specialitate pentru copii si adulti;

 

 ▪ Investigatii si tratamente specifice afectiunilor dermatologice si venerologice;

 

 ▪ Dermatoscopie – monitorizarea nevilor (alunitelor) de la suprafata pielii;

 

 ▪ Indepartare leziuni cutanate benigne (veruci vulgare, papiloame, condiloame acuminate, molluscum   contagiosum, leziuni vasculare, keratoze actinice si seboreice, tumori benigne), prin electrocauterizare,   chiuretare, excizii mica chirurgie

 

 ▪ BIOPSIE cutanata in scop diagnostic;

 

 ▪ LASER terapie (NdYag LASER) pentru leziuni vasculare corp si fata ;

 

 ▪ Tratamentul ridurilor cu ACID HIALURONIC;

 

 ▪ Peeling-uri chimice superficiale si medii;

 

 ▪ Mezoterapie si microneedling (Dermapen ) - proceduri de rejuvenare (antiaging), tratamentul cicatricilor   post acnee, post varicella , al vergeturilor,impotriva caderii parului.

 

 ▪ Terapia PRP (Platelet Rich Plasma) – terapia de regenerare a pielii cu plasma proprie;

 

 ▪ Crioterapie (Criofan)


    

PRETURI CHIRURGIE ESTETICA

 
<< Inapoi