Cazuri Medicale


RECUPERAREA MEDICALA IN HERNIA DE DISC  L5-S1.

 Stenoza de canal vertebral lombar, spondilodiscartroza lombara, tulburari de statica vertebrala (scolioza lombara dextro-convexa, hiperlordoza lombara), gonartroza bilaterala.

 

Pacienta S.Mariana in varsta de 58 de ani, cunoscuta cu hernie de disc L5-S1, stenoza de canal vertebral lombar, spondilodiscartroza lombara, tulburari de statica vertebrala (scolioza lombara dextro-convexa, hiperlordoza lombara), gonartroza bilaterala, hipertensiune arteriala, s-a prezentat in clinica acuzand dureri (de intensitate medie-mare) cu caracter mecanic la nivelul coloanei vertebrale lombare, cu iradiere pe fata postero-laterala a membrului inferior stang insotite de parestezii.

 

 

In Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat 2000 sub coordonarea dr. Vasile Martac Ana-Maria, medic specialist Recuparea Medicala, pacienta a urmat un tratament  fizical-kinetic (electroterapie, masaj, kinetoterapie)  in completarea caruia a continuat si cu hidrokinetoterapie in bazinele medicale special amenajate, cu ameliorarea simptomatologiei algice dupa 20 de zile de tratament. 

 

 

 

 

Durerea lombara – reprezinta una dintre cele mai intalnite si complexe suferinte din  practica Recuperarii Medicale. Lombosciatalgia defineste iradierea durerii din zona lombara/ lombosacrata pe membrul inferior, depasind genunchiul, pana la calcai sau picior:

- pentru radacina L5- fata laterala a coapsei, gambei, fata dorsala a piciorului, haluce

- pentru radacina S1- fata posterioara a coapsei, gambei, fata plantara a piciorului, degetele III, IV, V.

La majoritatea pacientilor durerea lombara este precedata de efectuarea unui efort fizic mai mare, de o miscare imprudenta (mai ales prin redresarea din flexie simultan cu o rasucire a coloanei vertebrale) sau in urma expunerii prelungite la frig, umezeala. Totusi, la unii pacienti debutul simptomatologiei nu poate fi corelat cu factorii de risc de mai sus. Deseori, chiar mobilizarea in pat provoaca durere si chiar simplul stat in picioare (ortostatismul) este dificil de realizat. Amteflexia sau extensia coloanei sunt, de asemenea foarte dureroase. Contractura musculara localizata de o parte a coloanei este o situatie frecventa iar amelioraraea ei insoteste o evolutie favorabila a bolii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Importanta recuperarii medicale in tetrapareza post poliradiculonevrita acuta

 

 

 

Sindrom Parkinson

 

 

 

 

Politraumatism cu fractura de bazin, fractura tibie bilaterala
 

 

 

 

Discopatie cervico-toracala -Tulburari de statica vertebrala

 

 

 

 

Reabilitarea dupa interventia chirurgicala la glezna – Maleola peroniera dreapta status post fractura

 

 

 

 

CAZ OFTALMOLOGIC - Glaucomul pseudoexfoliativ

 

 

 

 

RECUPERAREA MEDICALA DUPA OPERATIA DE GENUNCHI – Condromalacie femuro-patelara

 

 

 

Durerile de spate se pot ameliora : Hernia de disc lombara inferioara – Simptome si metode de tratament.

 

 

 

Hernie de disc cervicala cu radiculopatie de tip paralizant C5 si C6, Hipotonie muschi biceps brachial stang, deltoid lateral si anterior, supraspinos si infraspinos .

 

 

 

Recuperarea ca stil de viata. Suntem altfel dar avem dreptul la o viata independenta .

 

 

 

Sindrom vertiginos  Pacient  Neagu M. - 42 ani , Dr.Malin Catrinel medic specialist recuperare medicala,medicina fizica si balneologie.

sindrom_vertiginos

 

 

 

Recuperare dupa fractura de tibie

 

 

 

Hemipareza spastica dreapta-Pacient Chirita M. 64 ani – dr. Malin Catrinel,medic specialist recuperare medicala ,medicina fizica si balneologie.

hemipareza

 

 

Carcinom bazocelular – Pacient Filip D. -78 ani - Dr. Chirita Alina medic specialist dermatolog

Imagine pacient

 

 

 

 
<< Inapoi